Witajcie Kochani
Dziś przychodzę z moim ulubionym daniem. Kocham dania z makaronem, a Wy ? . Jednak tym razem zrobiłam sobie wersje nie wegetariańska, ale wegańską.

SKŁADNIKI :
- makaron wegański (soja-fasola ) 120g oczywiście może być inny
- tofu klasyczne 180g
- sos pomidorowy z bazylią (Passata) 400g
- pomidory pokrojone z puszki 400g
- ser wegański 2 łyżki
- olej rzepakowy 3 łyżki
- sól himalajska szczypta
- oregano 2 łyżki
- zioła prowansalskie 2 łyżki
WYKONANIE : Gdy olej na patelni będzie rozgrzany dodajmy tofu. Rozgniatamy go. Możemy to robić widelcem mi jest wygodniej rękoma. I tak smażymy dodając przyprawy. W drugim garnku zagotowujemy posoloną wcześniej wodę. Po czym wkładamy makaron i gotujemy jak na opakowaniu. Potem wlewamy sos i pomidory krojone z puszki. Jeśli lubicie bardziej przyprawione dania, zawsze można jeszcze dodać przypraw. Następnie odcedzamy makaron i mieszamy z sosem . Na koniec możemy posypać serem i gotowe.
Bardzo lubię takie dania. Ostatnio przyrządziłam spaghetti z makaronu z ciecierzycy 🙂
Spaghetti z pewnością jest pyszne!!! Zrobię takie jak wrócimy do domu z wakacji 😊!!!
Justyna : Świetne mam nadzieje , że będzie Wam smakowało
Monika Olga : Super 😁😋
Uwielbiam makarony, ale wersji wegańskiej jeszcze nie próbowałam, zwykle jem z dużą ilością warzyw i sera mozzarella 🙂
Też pyszna wersja 😋
Uwielbiam makarony <3 Takiej wersji jeszcze nie jadłam 🙂
Uwielbiam klasyczne spaghetti bolonese 🙂
Ale nie mówię nie wersji wegańskiej bo prezentuje się naprawdę smakowicie 🙂
Polecam spróbować. 🤗
Life by Kadia: To warto spróbować
Kocham dania z makaronem i bardzo często robię ale wegańskiego spaghetti jeszcze nie robiłam 🙂
Wegańskiego spaghetti jeszcze nie jadłam, z chęcią wypróbuję ten przepis 😊
Sady Saną: Spróbuj kiedyś 🤗
Martyna : Konieczne musisz spróbować
Ja jestem wielką fanką makaronów i żadnym nie poogardzę 🙂 Lubie zarówno wersje mięsne jak i wegetaiańskie 🙂
Dają tyle możliwości 😁
W takiej wersji jeszcze nie próbowałam 🙂
To konieczne spróbuj 🤗
..bardzo lubię makarony .. nie robiłam wegańskiego spaghetti, ale po obejrzeniu Twojego filmiku, chętnie spróbuję.. wygląda smakowicie – narobiłaś mi smaku <3
– pozdrawiam serdecznie, udanego weekendu ❤
Super miło mi to czytać
Witam serdecznie ♡
Wygląda pysznie 🙂 Jeżeli chodzi o jedzenie, to ja jestem zawsze otwarta na propozycje. Chętnie spórbuję takiej wersji 🙂 Super wpis!
Pozdrawiam cieplutko ♡
Czasem warto próbować nowych wersji dań
Ja czasem robię bolognese z boczniaków 🙂 Też super wychodzi 🙂
Masz racje z boczniakami tez jest super 😁
Bardzo fajna wersja dla wegetarian, ale myślę, że mięsożercom też będzie smakować 🙂
Czasem można tak zrobić tofu i przyprawić ze można pomylić z mięsem .
Ale pycha! <3
Podoba mi się taka wegańska wersja 🙂
Z przyjemnością spróbuję 🙂
Miło mi to czytam 🤗
Ostatnio mam fazę na makaron i robię go pod różnymi postaciami, dlatego zapisuję przepis i z przyjemnością go wypróbuję 🙂
Cieszę się 🤗
Pycha! Ja uwielbiam spaghetti w każdej wersji 😀
I jest tyle wersji 😁