Spaghetti Bolognese wersja wegańska

Witajcie Kochani 
Dziś przychodzę z moim ulubionym daniem.  Kocham dania z makaronem, a Wy ? . Jednak tym razem zrobiłam sobie wersje nie wegetariańska, ale wegańską.  

SKŁADNIKI :

  • makaron wegański (soja-fasola ) 120g oczywiście może być inny
  • tofu klasyczne 180g
  • sos pomidorowy z bazylią (Passata) 400g
  • pomidory pokrojone z puszki 400g
  • ser wegański 2 łyżki
  • olej rzepakowy 3 łyżki
  • sól himalajska szczypta
  • oregano 2 łyżki
  • zioła prowansalskie 2 łyżki
WYKONANIE :  Gdy olej na patelni będzie rozgrzany dodajmy tofu. Rozgniatamy go. Możemy to robić widelcem mi jest wygodniej rękoma. I tak smażymy  dodając przyprawy. W drugim garnku zagotowujemy posoloną wcześniej  wodę. Po czym wkładamy  makaron  i gotujemy jak na opakowaniu. Potem wlewamy sos i pomidory krojone z puszki. Jeśli lubicie bardziej przyprawione dania, zawsze można jeszcze dodać  przypraw. Następnie odcedzamy makaron i mieszamy z sosem . Na koniec możemy posypać serem i gotowe. 

32 komentarze

Skomentuj Kasia Futka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *