MOJA DIETA PUDEŁKOWA #2

Witajcie Kochani

Dziś przychodzę z kolejną inspiracją potrwa do pudełka . Pamiętajcie , że zawsze można jakiś produkt zamienić np zamiast mleko migdałowe możecie użyć koksowe itp. Miłego oglądania.

Tutaj macie rozpisane wszystkie przepisy ( bierzcie pod uwagę , że są to posiłki na 2 dni )

ŚNIADANIE (placki owsiane z owocami ) :

  • płatki owsiane 1 szklanka
  • mleko migdałowe 1 szklaka
  • siebie lniane 2 łyżki
  • banany 2 szt
  • jabłko 1 szt
  • kiwi 1 szt
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • aromat waniliowy 2- 3 krople
  • syrop daktylowy 2 łyżki
DZIAŁANIE : Olej rzepakowy, płatki owsiane, mleko sojowe, siebie lniane, syrop daktylowy , 1 banan i aromat waniliowy  miksujemy razem . Potem na rozgrzanej patelni formując placuszki smaży po obu stronach . Dalej nakładamy na talerz dodajemy pokrojonego banana, jabłko i kiwi .

DRUGIE ŚNIADANIE (jogurty pitne 660 g )

OBIAD ( kasza z sosem pieczarkowy i boczniakami ) :

  • kasza bulgur 100 g
  • pieczarki 220 g
  • boczniaki 150 g
  • cebula 55 g
  • szpinak garść
  • śmietana wegańska 200 ml
  • płatki drożdżowe 3 łyżki
  • olej rzepakowy 2 łyżki
DZIAŁANIE: Gotujemy kaszę , a na  rozgrzanej  patelni z olejem rzepakowym dodajemy pokrojoną cebule i pieczarki i dusimy.  Po chwili dodaje boczniaki i dalej dusimy. Po czasie dodajemy śmietanę wegańską i mieszamy . Potem dodajemy szpinak i płatki drożdżowe by sos był bardziej gęsty. Po czym wykładamy kasze a na nią sos. 

KOLACJA ( sałatka z brokułami i serem fetą ) :

  • brokuł 500 g
  • ser feta 200 g
  • mix pestek dyni i słonecznika 2 łyżki
DZIAŁANIE:  Gotujemy brokuły tak by były al dente. Natomiast pestki prażymy na suchej patelni, aż się zarumienią. Odcedzamy brokuły i wkładamy do pudełka , dodajmy pokrojony w kostkę ser feta i posypujemy z prażonymi pestkami . 

36 komentarzy

Skomentuj Monika Olga Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.