MOJE PUDEŁKA DIETETYCZNE

Witajcie Kochani 
           Dziś przychodzę do Was z filmem , którym pokazuję co robie by zdrowo jeść .  Kiedyś chciałam kupować catering ale jak dowiedziałam , że nie wiadomo czy produkty są świeże i jak są przygotowywane. Zrezygnowałam z tego pomysłu. Zaczęłam robić sama takie pudełka , bo  wtedy : wiem co w nich jest,  wiem jak jest przygotowane  i jest taniej . Choć powiem Wam szczerze , że gdybym  znalazła firmę , która  rzeczywiście ma super jakość itp to pewnie bym się skusiła. Gdyż coś takiego oszczędza czas , którego mi cały czas brakuje . 

Tutaj macie rozpisane wszystkie przepisy ( bierzcie pod uwagę , że są to posiłki na 2 dni )

ŚNIADANIE (płatki owsiane z owocami ) :

  • płatki owsiane 100g
  • banan 192 g
  • kiwi 84 g
  • borówki amerykańskie 50 g
  • płatki migdałów 2 łyżki
  • syrop daktylowy 2 łyżki
DZIAŁANIE :  Płatki owsiane zalewamy wodą gdy namokną dodajemy  umyte i pokrojone owoce (banan, kiwi , borówka amerykańska) i płatki migdałów. Na koniec polewamy syropem daktylowym.   

DRUGIE ŚNIADANIE (jogurt sojowy 200g )

OBIAD ( curry z ryżem ) :

  • ryż basmati 200 g
  • batat 235 g
  • marchewka 168 g
  • cukinia 320 g
  • ciecierzyca z puszki 65 g
  • szpinak garść
  • mleko kokosowe 400ml
  • płatki drożdżowe 2 łyżki
  • przyprawa curry 3 łyżki
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • pół himalajska szczypta
DZIAŁANIE : Ryż gotujemy w jednym garnku osolonej  wodzie w drugim garnku gotujemy obrane i pokrojone marchewkę i batata. Na podgrzanym oleju na patelni dodajemy cukinie  i ciecierzyce . Później dodajemy marchewkę i batata  oraz zalewamy to mlekiem kokosowy  oraz dodajemy 3 łyżki przyprawy. Po chwile dodajemy szpinak  i by zagęścić sos dodałam 2 łyżki płatków drożdżowych.  

KOLACJA ( al’a burito) :

  • placki tortile
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • vege gyros 150 g
  • ogórek gruntowy 58 g
  • rzodkiewki 45 g
  • pomidory koktajlowe 55 g
  • awokado 25 g
  • papryka (czerwona ) 66 g
  • papryka (żółta) 64 g
  • ser feta 150 g
  • majonez vege
  • przecier pomidorowy
DZIAŁANIE: Smażymy na jednej  patelni vege gyrosa na oleju . A na drugiej suchej patelni podgrzewamy placki tortillę . Po wyciągnięciu  placek smarujemy majonezem i przecierem pomidorowym po czym dodajemy dodatki i składamy  placek. 

69 komentarzy

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *