Mój Catering Pudełkowy

Witajcie

Dziś przychodzę do Was z gotowaniem . Nie jestem dobra w tym , ale staram się by moje jedzenie było zbilansowane i smaczne. Jeśli mnie odwiedzacie od dawna to wiecie , że nie jem mięsa od 8 lat a ryby jem naprawdę rzadko głownie na wakacjach. Chce pokazać Wam, że bez mięsa też się da żyć zdrowo. Nowych odbiorców informuje mam lepsze wynik niż miała przed rezygnacją z mięsa. Anemii nigdy nie miała, ale często słyszę o tym problemie od ludzi , którzy jedzą dużo mięsa. Wiec na zdrowy posiłki nie ma wpływu czy jecie produkty od zwierzęce tylko jak ten jadłospis jest z bilansowany.

ŚNIADANIE

(płatki owsiane z owocami )

SKŁADNIKI :

  • płatki owsiane
  • owoce goji
  • kiwi
  • banan
  • syrop daktylowy

PRZYGOTOWANIE :

Zalewamy płatki owsiane wodą przegotowaną tak by wsiąknęły wodę . Dekorujemy pokrojonymi owocami i na wierzch polewamy syropem

DRUGIE ŚNIADANIE

(jogurty proteinowe )

SKŁADNIKI:

  • jogurty proteinowe

OBIAD

(ryż z curry i warzywami )

SKŁADNIKI :

  • ryż basami
  • olej rzepakowy
  • sól
  • curry
  • mleczko kokosowe
  • pieczarki
  • papryka żółta
  • cukinia
  • brokuł
  • szpinak
  • ciecierzyca
  • groszek
  • kukurydza

PRZYGOTOWANIE:

W 2 oddzielnych garnkach z osoloną wodę gotujemy ryż i brokuł. Na podgrzanej patelni z olejem dodajemy pokrojone pieczarki jak z miękką, paprykę później cukinie i tak smażymy. Potem po odsączeniu z puszki dodajemy (ciecierzyce, groszek, kukurydzę) . Po chwili smażenia. Dodajemy mleczko i przyprawę curry mieszamy. Następnie dodajemy szpinak i przez chwile dusimy pod przykryciem. Kolejny krok odcedzamy brokuły i dodajemy do patelni i mieszanie. Na koniec odcedzamy ryż nakładamy do pudełek oraz zawartość patelni.

KOLACJA

(tortilla z hummusem i z warzywami )

SKŁADNIKI:

  • tortilla kukurydziana
  • hummus klasyczne
  • papryka żółta
  • ogórek
  • marchewka
  • kiełki rzodkiewki

PRZYGOTOWANIA:

Podgrzewamy na suchej patelni placki tortilli. Taką ciepło tortillę smarujemy hummusem na który kładziemy paprykę, ogórek, marchewkę i kiełki rzodkiewki. Potem zawijamy.

28 myśli w temacie “Mój Catering Pudełkowy”

  1. Ja właśnie za chwilę będę sobie przygotowywać twarożek z dużą ilością śmietany i zielona cebulką. Do tego będzie: chleb pszenny z masłem, pomidor i herbata z sokiem z pigwy.
    Pozdrawiam 🙂

    1. Dobrze Cie rozumiem 🙂 dlatego gotuję na 2 dni . Inaczej bym nie dała radę i tylko 2 razy w tygodniu . Sobota to dzień kiedy jem na mieście .

  2. Staram się pilnować diety, nie jeść byle czego jak dziecko 🙂 Nauczyłam się jeść choćby owsiankę, i od tego czasu na dziecięce śniadanie mnie skręca. Jak sami o siebie nie zadbamy, to kto to zrobi 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *