FOODBOOK – czyli co jem w ciągu dnia II

Witajcie Kochani

Dziś przychodzę do Was z filmem o jedzeniu . Mimo , że byłam zalatana w szczególności wieczorem to postarałam się go do końca nakręcić.

ŚNIADANIE 7:30 (owsianka z jabłkami)

  • 50 g płatki owsiane górskie
  • 2 szt. jabłka
  • 4 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki syropu z daktyli

Płatki owsiane zalewamy wodą dodaje jedno starte jabłko, 2 łyżki cynamonu , 1 łyżeczkę kakao i gotujemy mieszając . Potem przekładamy do miski dodajemy pokrojone jabłko i znów 2 łyżeczki cynamonu i 1 łyżka kakao oraz 2 łyżeczki syropu z daktyli 

DRUGIE ŚNIADANIE 10:30 (odżywka białkowa po treningu)

  • 250 ml mleka sojowego
  • 50g odżywki białkowej wegańskiej o smaku truskawkowym „AllNutrition”

Wlewamy mleko sojowe  do szejkera i dodaje 2 miarki odżywki . Mieszamy .

OBIAD 14:00 (makaron z warzywami)

  • 100 g makaron z soczewicy
  • 150 g brokuł
  • 110 g pomidory koktajlowe
  • 1 łyżeczka papryka wędzona
  • 1 łyżeczka bazylia
  • 1 łyżka sera startego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Gotujemy brokuły wodzie. Na patelni na 2 łyżeczkach oleju rzepakowego dusimy pomidory koktajlowe z przyprawami (papryka wędzona i bazylia) Dodaje wyciągnięte z wody brokułu . Gotuje w innym garnku makaron jak na opakowaniu . Mieszamy składniki wykładamy na miskę i dodajemy starty ser .  

PODWIECZOREK 17:00 (galaretka z owocami)

  • 125 g proszku galaretki o smaku truskawokowym z agarem (wegańska)
  • 100ml wody
  • 125 g borówki
  • 280 g maliny
  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych

Do 100 ml wody dodaje 125 g proszku, 100g borówek i 100 g malin.  Gotujemy przez 2-3 min mieszając . Potem przelewamy do miseczek . Odstawiamy by ostygło a potem zostawiam w lodówce na jakiś czas. Jak galaretka stężeje . Dodaje na wierzch  2 łyżeczki wiórków kokosowy i resztkę owoców.

KOLACJA 20:30 (zupa ogórkowa firmy "Szam mam"

  • 380 g zupki ogórkowej

Podgrzewamy garnku. Z braku czasu musiałam skorzystać z gotowca . 

45 komentarzy

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *